Referat fra landssamlinga 2012

 Raufoss ligger like ved Gjøvik, og ble valgt bl.a. med tanke på nærhet til Gardermoen, i tillegg til at stedets badeland virket som en fin aktivitet for store og små.

Vi møttes til middag torsdag kveld, og i ni-tida ble det gitt litt informasjon om helgas program. Trøtte og slitne etter barnehage /skole /jobb og reising, tok de fleste en tidlig kveld.

Etter frokost på fredag kom Martin Johansen, som selv har diagnosen, for å holde foredrag for oss. Foredraget ble holdt to ganger, slik at de som hadde små barn kunne bytte på å være sammen med disse.

Med utgangspunkt i sin egen livshistorie, fortalte Martin om hvor viktig det er å se muligheter der andre kanskje bare ser begrensninger. På en ærlig og inspirerende måte viste han hvordan man kan nekte å se seg selv som offer for omstendighetene, og at man til tross for mange utfordringer likevel kan klare å nå sine mål. Martin svarte også på spørsmål fra tilhørerne.

Vi fikk inntrykk av at alle som hørte foredraget var svært fornøyde og syntes det var tankevekkende og motiverende.

Etter foredraget var det lunsj, og så gikk vi i diskusjonsgrupper der vi snakket rundt temaene i Martins foredrag. Det var flott vær, så mange valgte å flytte diskusjonen ut i sola.

Etter hvert ble det endelig muligheter for å hive seg i bassengene i badelandet, som viste seg å være en kjempesuksess. Anlegget var innholdsrikt og holdt en høy standard.

Etter middag var det sosialt samvær. Mange trosset innpåslitne mygg og knott, og ble sittende ute på kvelden.

Etter frokost på lørdag valgte vi å dele oss i grupper etter hvilket tema vi ønsket å snakke om, som f.eks stomi, kosthold, barnehage/skole etc. Værgudene var ikke like hyggelige med oss denne dagen, så vi måtte finne fram Yatzy og tegnesaker til barna.

På ettermiddagen gikk de fleste i badelandet, og mange ble der i flerfoldige timer og koste seg skikkelig. Kvelden gikk fort med hyggelig prat…

Vi hadde ikke satt opp noe program på søndag, da de fleste hadde reisevei og ønsket å dra etter frokost.

Siden NFA har årsmøte og valg hvert annet år, hadde vi ikke dette i løpet av samlinga, da vi hadde det på fjorårets samling.

Vi kan vel ikke legge skjul på at stedet ikke holdt den samme standarden som vi har vært vant til på samlingene våre. Matutvalget var begrenset /enkelt, det var liten plasskapasitet når vi skulle spise /dele oss i diskusjonsgrupper, og det var få aktiviseringsmuligheter for barna (bortsett fra badeland, hvor de jo måtte følges). Men vi opplevde personalet som svært hyggelige og serviceinnstilte, og de gjorde sitt ytterste for at vi skulle bli fornøyde.

Selv om stedet vi var på ikke nådde helt opp til forventningene, tok folk det med godt humør, og det virket som om de fleste hadde en fin helg. En hyggelig bivirkning av liten plass var at vi kanskje kom litt tettere på hverandre og ble bedre kjent.

Det var flere som tok seg tid til å levere evalueringer av samlinga, samt tips og forslag, og disse vil styret diskutere på styremøtet i oktober.

Takk til alle som kom, og dere som ikke hadde mulighet denne gangen ser vi forhåpentligvis neste sommerJ

Vi håper å se så mange som mulig av dere på neste års samling!

På vegne av styret – Lisa